طراحی اپلیکیشن موبایل به صورت native به معنی توسعه و ساخت اپلیکیشن برای سیستم عامل های مختلف از زبان های اصلی همان سیستم عامل است.
شرکت طراحی سایت کاسپید برای توسعه و ساخت اپلیکیشن اندروید از محیط برنامه نویسی اندروید استودیو و زبان برنامه نویسی جاوا استفاده می کند. در طراحی اپلیکیشن موبایل اندروید و طراحی اپلیکیشن ios سعی بر آن است که از تمامی امکانات و استاندارد های اندروید مانند MATERIAL DESIGN استفاده شده و اپلیکیشن نهایی دارای ساختار یکپارچه با سایر بخش های این سیستم عامل شود.
همچنین با توجه به امکانات مورد نیاز در اپلیکیشن، حداقل ورژن سیستم عامل اندروید نسخه 4.2 خواهد بود که روی 98 درصد از دستگاه های اندروید بدون هیچ مشکلی اپلیکیشن نصب و اجرا می شود.
این روزها دسترسی به اینترنت و فضای جذابش، موجب شده افراد وقت خود را بیشتر صرف گذراندن در اینترنت کنند. با توجه به گشت و گذار بی وقفه مردم در اینترنت، کسب و کارها فرصت این را پیدا کردهاند که محصولات و خدمات خود به صورت اینترنتی ارائه دهند. افراد به صورت خواسته یا ناخواسته نیمی از وقتی را که در اینترنت میگذرانند با تبلیغات زیادی مواجه میشوند. همین امر راه را برای بازاریابی اینترنتی هموار کرده است. از این جهت بازاریابی اینترنتی و تبلیغات آنلاین با محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
هم برای صاحبان کسب و کار هم برای مشتریانی که به دلیل مشغله های زیاد دیگر وقت خرید حضوری ندارند. حال می خواهید درباره بازاریابی اینترنتی و طراحی اپلیکیشن فروشگاهی مطالب بیشتری بدانید؟ آیا می خواهید بدانید که در کسب و کار اینترنتی خود چگونه می توانید به فروش بیشتر دست پیدا کنید؟ آیا می خواهید محتوایی تولید کنید که در بین مشتریان از جذابیت بالایی برخوردار است؟ در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با بازاریابی اینترنتی آشنا شوید تا کسب و کار اینترنتی یا آنلاین خود را بهبود ببخشید.
گوشی های موبایل بخش عظیمی از زندگی روزمره ما را به خود اختصاص داده اند. از این رو مشاغلی که با تلفن های همراه در ارتباط باشند، می توانند بسیار سریع پیشرفت کنند. یکی از این مشاغل، طراحی اپلیکیشن اندروید است. افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، قادر هستند تا اپلیکیشن هایی که برای سیستم عامل اندروید مورد نیاز است را طراحی کنند. تمامی اپلیکیشن هایی که روزانه از آن ها استفاده می کنید، توسط همین افراد طراحی و تولید می شوند. اما اگر می خواهید تا بیشتر با طراحی اپلیکیشن اندروید آشنا شوید، تا به انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
منظور از طراحی اپلیکیشن، خلق یک اپلیکیشن جدید است که احساس و ظاهر آن را به مخاطبین نشان می دهد. یک اپلیکیشن شامل تمامی عناصر بصری و تعاملی است که بر عملکرد آن تاثیر می گذارند. در طراحی اپلیکیشن، نیاز است تا دو مفهوم مهم و اصلی به نام UI و UX را با یکدیگر ترکیب کنید. رابط کاربری UI، می تواند ظاهر و احساس برنامه را در بربگیرد. UI شامل رنگ، فونت، سبک برنامه و ... است. در حالی که طراحی تجربه کاربر یا UX شامل عملکردها و استفاده از برنامه خواهد بود.
ممکن است بسیاری از افراد، ایده های عالی برای ساخت اپلیکیشن یا طراحی وب اپلیکیشن داشته باشند. اما بدون طراحی UI و UX باکیفیت، نمی توان توقع داشت که برنامه قادر به جذب کاربران باشد. فرقی ندارد که شما در حال طراحی اپلیکیشن با چه هدفی هستید، به یاد داشته باشید که طراحی UI و UX را باید در اولویت قرار دهید. به همین دلیل این موارد حتی در طراحی اپلیکیشن اندروید اهمیت بالایی پیدا کرده است. در صورتی که شما در هنگام طراحی به این موارد توجه کنید، می توانید مطمئن باشید که در هزینه های ساخت برنامه خود صرفه جویی کرده و سرمایه شما در آینده باز خواهد گشت.
اکثر توسعه دهندگان همواره در میان دو راهی سختی بین طراحی اپلیکیشن اندروید و ios قرار می گیرند. در صورتی که اپلیکیشنی را برای اندروید طراحی کنند، می توانند آن را در پلی استور گوگل قرار داده و در صورت طراحی اپلیکیشن برای ios برنامه در اپ استور حضور پیدا می کند. از این رو در زمان طراحی اپلیکیشن، وجود سیستم عامل های مختلف، موجب سردرگمی توسعه دهندگان شده است. در صورتی که در همان ابتدا با نکات مثبت و منفی پلتفرم مورد نظر خود آشنا شوید، می توانید دست به یک انتخاب مطمئن بزنید.
ما در این قسمت قصد داریم تا طراحی اپلیکیشن اندروید را در مقابل طراحی اپلیکیشن ios قرار داده تا ببینم نقاط قوت و ضعف آن ها در مقابل هم چیست.
نکات زیادی در هنگام طراحی اپلیکیشن ios باید بدانید. اول این که پلتفرم ios بسیار قابل اعتماد، سریع و البته آسان است. از این رو می توانید ساده تر مشکلات موجود در طراحی اپلیکیشن خود را برطرف کنید. همچنین امکان ارائه به روزرسانی های مختلف برای اپلیکیشن شما وجود خواهد داشت. در این پلتفرم، کاربران به دنبال طراحی های مدرن و شیک هستند. شما باید به این نکته توجه کنید که تعداد کاربران شما در جهان کمتر از حد انتظار خواهد بود. همچنین تیم های توسعه دهنده کمتری وجود دارند که می توانید با آن ها همکاری کرده و یا مشکلات خود را با آن ها در میان بگذارید.
اندروید به مانند ios یک اکوسیستم بسته نیست. از این رو در مقایسه با اپلیکیشن های ios، انعطاف پذیری بسیار بیشتری با محیط ساخت و طراحی اپلیکیشن خواهید داشت. همچنین شما یک پایگاه دانش بسیار گسترده به نام Google خواهید داشت که می توانید هر سوال و یا ابهامی را به کمک آن برطرف کنید. این امر به خصوص برای افراد مبتدی که نیاز به کمک بیشتری دارند، ارزشمندتر خواهد شد. به یاد داشته باشید که در مقایسه با ios، طراحی اپلیکیشن اندروید معمولا هزینه های کمتری نیز خواهد داشت.
در نهایت در مقایسه بین طراحی اپلیکیشن اندروید و ios باید به این نکته اشاره کرد که سهم بازار آن ها نیز با هم متفاوت است. در حالی که اپل سهم بازار بیشتری در ایالات متحده در اختیار دارد، اما اندروید موفق شده تا خودش را در سطح جهان بیشتر معرفی کند. از این رو اگر کاربران هدف شما خارج از ایالات متحده هستند، می خواهید تا با سادگی بیشتری کار کنید یا قصد دارید تا با هزینه کمتر اپلیکیشن خود را طراحی کنید، بهتر است به سمت طراحی اپلیکیشن اندروید بروید.
اندروید یک پلتفرم موبایل بسیار محبوب است. در حال حاضر، دستگاه هایی که از این پلتفرم استفاده می کنند، بسیار بیشتر از سایر پلتفرم های دیگر است. همین امر به شما به عنوان یک طراح این فرصت را می دهد تا برنامه و اپلیکیشن هایی را طراحی کنید که میلیون ها نفر از آن استفاده می کنند. اما از سوی دیگر، ممکن است در شروع راه، طراحی اپلیکیشن اندروید، سخت تر از آن چیزی باشد که به نظر می رسد. به خصوص اگر پیش از این تجربه ای در ساخت طراحی اپلیکیشن نداشته باشید. اما نیازی به نگرانی نیست. ما در ادامه همه آن چیزی که در خصوص طراحی اپلیکیشن اندروید باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.
زبان طراحی اپلیکیشن را یاد بگیرید
زمانی که نوبت به یادگیری طراحی اپلیکیشن اندروید می رسد، یادگیری زبان طراحی حرف اول را خواهد زد. جاوا و XML را می توان دو زبان برنامه نویسی اصلی برای توسعه اپلیکیشن های اندروید دانست که می توانید از آن ها استفاده کنید. از این رو اگر قصد طراحی اپلیکیشن برای اندروید را دارید، دانش و تسلط بر این زبان های برنامه نویسی، قدم مهمی در موفقیت شما شناخته می شود. از جمله مهمترین اصول زبان برنامه نویسی جاوا عبارت است از:
درک صحیح جاوا و XML به شما کمک می کند تا یک برنامه اندرویدی قوی تر و زیباتر بسازید.
ابزارها و محیط مناسب برای توسعه اپلیکیشن را یشناسید
اگر قصد دارید تا به سمت توسعه اپلیکیشن قدم بردارید، بسیار مهم است که قبل از شروع توسعه برنامه خود، با ابزارهای اتوماسیون ساخت و همچنین محیط یکپارچه آشنا شوید. شما قادر خواهید بود تا از استودیو برنامه اندروید IDE یا Eclipse برای ابزارها استفاده کنید. این موارد به شما کمک می کنند تا اصول اولیه بسیاری از چیزهای دیگر را یاد گرفته و به همین طریق کدهای برنامه خود را بهبود ببخشید.
البته که شما این فرصت را خواهید داشت تا از Apache Maven، Apache Ant و Gradle نیز استفاده کنید. این موارد شامل مجموعه ای قدرتمند از ابزارها بوده که به شما برای مدیریت ساخت اپلیکیشن اندروید، کمک فراوانی می کند. همچنین مهم است که شما با ابزارها و مفاهیم کنترل منبع آشنا شوید. Git را یاد گرفته و سپس سعی کنید تا یک مخزن git-source ایجاد کنید.
اجزای اپلیکیشن را بشناسید
اما مگر می شود دست به طراحی اپلیکیشن اندروید زد، اما از اجزای آن اطلاعی نداشت؟ اجزای اپلیکیشن، بلوک های سازنده اساسی توسعه برنامه های اندروید هستند. هر یک از مولفه های اجزای برنامه دارای خصوصیات و ویژگی های خاص خود بوده که به سیستم اجازه ورود به برنامه را می دهد. اگر چه هر یک از این اجزا به عنوان یک موجودیت خاص شناخته شده و نقش به خصوصی را ایفا می کنند، اما برخی از آن ها به یکدیگر وابسته بوده و همه آن ها نیز نقاط ورود واقعی شناخته نمی شوند. پنج مولفه مهم برنامه ها عبارت اند از:
به یاد داشته باشید که اندروید به مانند یک بازار پراکنده با دستگاه های مختلف و نسخه های مختلف است. برنامه شما باید بتوانید در دستگاه های گوناگونی پشتیبانی شده و با نسخه های بیشتری کار کند. البته که همین امر می تواند باعث شود که هزینه های تعمیر، نگهداری و آزمایش آن نیز افزایش پیدا کند. البته که عکس این موضوع نیز صادق خواهد بود. شما در طراحی خود همچنین نیاز است تا از مجموعه از فونت ها، دارایی ها و طرح بندی های مختلف استفاده کرده تا اطمینان حاصل کنید بهترین تجربه ممکن را در ویژگی های مختلف برنامه خود ارائه کرده اید.
همچنین در زمان طراحی نیاز است تا مجموعه ای از سنسورهای پشتیبانی شده از اندروید یا امکانات دیگر UI را هم در نظر بگیرید. همه اپلیکیشن های اندروید دارای یک کلاس برنامه، یک یا چند فعالیت و یا چند قطعه هستند. گاهی اوقات ممکن است در طراحی اپلیکیشن خود، خدماتی برای کارهای پس زمینه داشته باشید که باید به طور مداوم اجرا شوند. اما گاهی از اوقات ممکن است این کار را نکنید.
در صورتی که می خواهید در زمان طراحی اپلیکیشن اندروید، یک رابط کاربری عالی و روان ارائه دهید، نباید از این نکته غافل شوید که نیاز است تا برخی از عملیات ها به صورت ناهمزمان در پس زمینه برنامه شما اجرا شوند. از همین رو یادگیری امکانات همزمانی زبان جاوا بسیار مهم است.
ابزارهای ساده ای که برای توسعه برنامه اندروید به آن نیاز دارید، تنها یک کامپیوتر، Eclipse، پلاگین ADT و Android SDK بوده که همگی آن ها رایگان است. برای یادگیری نحوه تنظیم محیط توسعه خود، می توانید راهنمای نصب را در Google پیدا کنید. محیط اندروید دارای پارامترهای منحصر به فردی است که باید هنگام طراحی اپلیکیشن اندروید آن ها را در نظر بگیرید. برخی از مهمترین آن ها عبارت اند از:
طراحی شما باید به گونه ای باشد که همیشه در عرض 5 ثانیه به ورودی کاربر پاسخ دهید. در غیر این صورت سیستم عامل شما را ANR می کند. در این هنگام برنامه پاسخ نداده و تنها گزینه ممکن، بستن اجباری اپلیکیشن است. به یاد داشته باشید که رشته کاربری به هیچ عنوان نباید مسدود شود.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، بحث Wake-locks است. منظور از این واژه مکانیسمی است که دستگاه را وادار به انجام کار خاصی علیرغم توسعه مدیریت باتری به استراحت دستگاه می کند. شما باید در طراحی اپلیکیشن اندروید به اندازه کافی از منابع استفاده کنید. از استفاده کرده از سخت افزارهای نظرسنجی غیرضروری مانند GPS و یا شتاب سنج، خودداری کنید. این کار باعث افزایش مصرف باتری توسط برنامه خواهد شد.
از آن جایی که اندروید همچنان بهترین و پراستفاده ترین سیستم عامل جهان است، محبوبیت بسیار بالایی دارد. اکثر شرکت هایی که در زمینه طراحی اپلیکیشن فعالیت دارند، بخش اعظمی از برنامه های خود را به طراحی اپلیکیشن اندروید اختصاص می دهند. اگر شما هم قصد ساخت برنامه های اندروید را داشته باشید، بدون شک نیاز است تا از بهترین ابزارها در این زمینه استفاده کنید. ما در این بخش برخی از مهمترین ابزارهای توسعه برنامه های اندروید را به شما معرفی کرده ایم:
از جمله اساسی ترین نرم افزارها و ابزارها برای طراحی اپلیکیشن اندروید، بدون شک باید به Android Studio اشاره کرد. این نرم افزار توسط شرکت گوگل و در سال 2013 ایجاد شد و توانست تا خودش را به عنوان یکی از استانداردترین برنامه ها برای توسعه دهندگان اپلیکیشن اندروید بدل کند. Android Studio یک ابزار بسیار عالی شناخته می شود؛ زیرا از پشتیبانی گوگل و همچنین جامعه بزرگی از توسعه دهندگان برخوردار است.
Android Debug Bridge (ADB) در Android Studio گنجانده شده است و اساسا یک خط ارتباطی بین دستگاه های اندروید و رایانه های دیگر است که توسعه دهندگان می توانند از آن برای مقاصد QA و آزمایش از آن استفاده کنند. توسعه دهندگان اندروید قادر هستند تا به کمک این ابزار دستگاه اندرویدی خود را به رایانه متصل کرده و تغییرات لازم را در هر دو دستگاه به صورت همزمان ایجاد کنند.
یکی دیگر از ویژگی های عالی اندروید استودیو، مدیریت دستگاه مجاری اندروید یا AVD است. این ابزار یک شبیه ساز بوده که اپلیکیشن اندروید شما را روی کامپیوتر اجرا می کند. بدین صورت می توانید تا یک دید جامع در خصوص قطعه کد خود داشته باشید. برای این که بهتر بتوانید ببینید که چه کاری انجام داده اید و چه تنظیماتی را اجرا کنید، AVD یک گزینه بسیار عالی است.
گزینه بعدی، Eclipse است. قبل از ظهور اندروید استودیو، Eclipse ابزار اصلی توسعه اپلیکیشن های اندروید بود. با این که امروزه گوگل از این نرم افزار پشتیبانی نمی کند، اما همچنان برخی از توسعه دهندگان برای ساخت و طراحی اپلیکیشن اندروید از آن استفاده می کنند. Eclipse همچنان یک برنامه مفید شناخته می شود؛ زیرا قادر به پشتیبانی از انواع زبان های برنامه نویسی است.