آیا تاکنون چیزی در مورد وب اپلیکیشن یا وب اپ شنیده اید؟ اگر با این عبارت غریبه هستید، احتمالا اطلاعاتی در مورد نرم افزارهای تحت وب ندارید. در قدم نخست بایستی به این مورد اشاره کنیم که نرم افزارهای تحت وب با برنامه ها و نرم افزارهای آفلاین متفاوت هستند. وب اپلیکیشن را می توان یک برنامه کامپیوتری به شمار آورد که با استفاده از قابلیت مرورگرها و همچنین فناوری وب، وظایف خود را انجام می دهد. می توان گفت بسیاری از وبسایت هایی که روزانه با آن ها سروکار داریم حداقل دارای یک وب اپلیکیشن هستند. اگر به اطلاعات بیشتری در زمینه طراحی وب اپلیکیشن و مزایای استفاده از آن نیاز دارید، در ادامه با ما همراه باشید.
وب اپلیکیشن ها (Web Application)، نرم افزارهایی هستند که می توان با استفاده از مرورگرهای وب از آن ها استفاده کرد. اگر بخواهید اطلاعاتی را در مورد کسب و کارهای مختلف بدست آورید، این وب اپلیکیشن است که امکان دسترسی به اطلاعات را در هر زمان و مکان به شما می دهد.
همانطور که اشاره کوتاهی داشتیم، هر وبسایتی حداقل دارای یک وب اپلیکیشن است. اما تفاوت وبسایت و وب اپلیکیشن چیست؟ وب اپلیکیشن را می توان چیزی بین اپلیکیشن و وبسایت به شمار آورد. از مهم ترین تفاوت های موجود بین وبسایت و وب اپلیکیشن عبارتند از:
از مهم ترین ویژگی های وب اپلیکیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای ساخت و طراحی اپلیکیشن های تحت وب، کار چندان سختی پیش رو ندارید. عموما در طراحی وب اپلیکیشن از زبان های برنامه نویسی Java Script, HTML5 و CSS استفاده می شود. از این زبان ها برای نوشتن وب اپلیکیشن سمت مشتری استفاده می شود. اما برای نوشتن وب اپلیکیشن سمت سرور بیشتر از زبان های برنامه نویسی روبی، جاوا و پایتون استفاده می شود. برای درک و آشنایی بهتر وب اپلیکیشن در ادامه به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم:
شاید با خود بگویید اصلا چه نیازی به طراحی وب اپلیکیشن است؟ همانطور که پیش از این اشاره کردیم، وب اپلیکیشن را می توان یک پلتفرم بین وبسایت و اپلیکیشن معرفی کرد. در واقع وب اپ یک نوع اپلیکیشن است که در بستر اینترنت و از طریق سایت امکان استفاده دارد.
هدف از طراحی وب اپلیکیشن این است که اطلاعات کسب و کار شما و خدماتی که ارائه می کنید در هر لحظه و هر جا در اختیار کاربران قرار گیرد. اصولا سایت هایی که اپلیکیشن های مخصوص موبایل برای خود طراحی می کنند این امکان را برای کاربران فراهم می آورند تا آن ها بتوانند به کمک گوشی به محصولات سایت دسترسی داشته باشند.
اما این موضوع تنها برای کاربرانی امکان پذیر است که اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب کرده اند. بنابراین اینجا اپلیکیشن دچار یک محدودیت می شود که وب اپلیکیشن این محدودیت را ندارد. وب اپلیکیشن می تواند این امکان را به صاحبان کسب و کار بدهد که اطلاعات سایت، محصولات و خدمات خود را از طریق گوگل و سایت در اختیار عموم افراد قرار دهند و نیازی به نصب اپلیکیشن های خاص نداشته باشند.
طراحی وب اپلیکیشن می تواند مزایای زیادی به دنبال داشته باشد، اما این مزایا لزوما برای هر کسب و کاری یکسان نیستند. ممکن است برخی از این موارد برای یک حرفه خاص مزیت محسوب شوند و برای دیگری نه. با این وجود می خواهیم در این بخش به طور کلی با یک سری از مزایای طراحی وب اپلیکیشن آشنا شویم: